Asociatia pentru Protejarea Companiilor Împotriva Abuzurilor Statului (APCIAS) a fost inițiată de un grup de avocați vizionari, preocupați de buna guvernanță, protejarea democrației și respectarea drepturilor persoanelor fizice și juridice din România.
Membrii și simpatizantii APCIAS au simțit nevoia de a contribui semnificativ la dezvoltarea societații românești prin campanii de descurajare a abuzurilor statului asupra companiilor, aceste acțiuni fiind menite să protejeze în mod direct statul de drept și drepturile omului, respectiv drepturile grupurilor vulnerabile ale angajaților direct afectați atăt pe plan emoțional cât și financiar de aceste măsuri.

” Într-o Europă zbuciumată de numeroase provocări, APCIAS își propune un obiectiv crucial, respectiv să sprijine, prin toate mijloacele legale, lupta împotriva abuzurilor statului asupra operatorilor economici din România. Îndeplinirea acestei misiunii este o responsabilitate socială pe care ne-am asumat-o, conștientizând faptul că violarea drepturilor și libertatilor unei singure companii, afectează nu numai acea companie, dar și echilibrul economic și social, fiind direct afectate viețile mai multor oameni care au legătură direct sau indirect cu acel operator,… iar acest tip de agresiune ar trebui să ne privească pe toți. “

Presedinte, Av. Toma Elena

Misiunea APCIAS este de a proteja și dezvolta mediul de afaceri din România precum și de a întări democraţia și statul de drept, prin promovarea colaborării și dialogului între societatea civilă și reprezentanții autorităților locale și europene.

AICI! Citeste mai mult despre Misiunea APCIAS.

În vederea protejării democratiei și statului de drept, în cazul constatării încalcarii drepturilor companiilor sau ale cetățenilor angajați ai acestor companii, APCIAS va formula acțiuni in justiție atât in mod independent cat și în sustinerea cauzelor potențialelor victime ale abuzurilor.

AICI! Citeste mai mult despre Obiectivele APCIAS.

Pentru atingerea obiectivelor sale, APCIAS va elaborara, în urma consultarilor cu mediul de afaceri, programe, campanii, interpelari, scrisori deschise și propuneri de îmbunatatire a activitatii diferitelor instituții din România, cu scopul final al întăririi capacității administrative, al respectării drepturilor constituționale ale persoanelor fizice și juridice și al respectării democrației și statului de drept.

AICI! Citește mai mult despre Activitățile APCIAS.